Skip to content

VEGAN FOOD

Od maja 2015 roku przeszłam świadomie na kuchnię roślinną wykluczając z diety w 100% wszystkie produkty odzwierzęce: mięso, ryby, nabiał, jajka. W związku z tym robiąc zakupy możecie spotkać mnie na działach owoce/warzywa, ziarno (kasze, ryże, makarony), orzechy, pestki, strączki, puszki 🙂

14068162_642877162544510_8221535057169243881_n
TAGLIATELLE ZE SZPARAGÓW Z MIGDAŁOWĄ POSYPKĄ

Nie jestem kulinarnym architektem, ale lubię eksperymentować w kuchni. Korzystam zazwyczaj z innych kulinarnych blogów jak np.

  1. @Jadłonomia
  2. @erVegan
  3. @vegenerat biegowy
  4. @bananowe pole
  5. @wegan nerd

Zatem od czasu do czasu na moim blogu znajdziecie również inspiracje wegańskie, które zrodziły się w mojej pięknej, skandynawskiej kuchni 🙂

Zapraszam i smacznego!

14068551_642876592544567_2696457849088323591_o
VEGE BURGER Z MARCHEWKI I KASZY JAGLANEJ